The Cave

Julkaisuvuosi: 2013

Kehittäjä: Double Fine

Julkaisija: Sega

Genre: Pulmapeli, Seikkailu

Alustat: Kotikonsolit, Microsoft Xbox 360, Sony PlayStation 3, Nintendo Wii U, Tietokoneet, Microsoft Windows

Pelaajamäärä: 1-3 Samalla koneella

Arvosana: 5 arvostelun keskiarvo 7.1
Arvostelija Päivä Pisteytys (/10)
Livegamers
Pelistä välittyy hyvin se toimintaseikkailujen tunnelma, mitä tästä pelistä on ollut lupa odottaakin. Tarinan juoni on vahvempi kuin pelilliset elementit sinällään, ja niiden voimasuhteet on asetettu oikeaan tasapainoon. Jostain sopukoista hiipii mieleen Arkajalat-elokuvasta tehdy The Goonies-peli, nimenomaan monen hahmon yhteistoiminnasta. Jos kummalinen vuorottelumoninpeli olisi vaihdettu ihan tavalliseen jaetunruudun sellaiseen, olisi hymy ollut vielä leveämpi. Tosin peli toimii kimppakivana myös ilman moninpeliä. Tässä käy helposti kuin pasianssin peluussa tunturin huipulla: joku ilmestyy ...
17.2.2013 8.6
Gamereactor Suomi
Seikkailijat ohoi! Täällä se nyt on, nimittäin Tim Schaferin ja Ron Gilbertin ensimmäinen yhteistyöprojekti sitten Lucasarts-aikojen.
1.2.2013 8
V2.fi
Hauskasti huumoria ja haastavia haasteita yhdistelevä tasohyppelyseikkailu. Ei mikään aivot narikkaan Super Mario -klooni.
8 (4 / 5)
KonsoliFIN
Ron Gilbert ja Tim Schafer ovat miehiä, joiden tuotokset ovat jättäneet syvät jäljet seikkailupelien ystävien sydämiin. Legendaaristen suunnittelijoiden ansioluettelo kattaa useita klassikoita, kuten suurta arvostusta nauttivat Grim Fandango sekä Monkey Island -sarja. Paperilla Double Finen The Cave vaikuttaa siis seikkailijan märältä unelta, sillä tasohyppelyä ja pulmanratkontaa yhdistelevä tekele on herrojen yhteistyön tulosta. Samppanja lienee syytä pitää vielä jäissä, sillä sukellus puhuvan luolan syövereihin ei ole täysin vailla ongelmia.
24.3.2013 6 (3 / 5)
Pelaajalehti
The Cave on jännä konsepti, jonka jalostamiseen olisi toivonut enemmän panostusta. Se kuitenkin todistaa, että simppelin hulppea tarinankerronta ja pulmanratkonta toimivat tasoloikkamuodossa, kunhan mukaan vain saataisiin The Cavea sulavampi ohjaus ja tarkemmin harkittu rakenne.
1.3.2013 5
Muropaketti.com Ei arvosteltu
IGN Suomi Ei arvosteltu
Game Reality Suomi Ei arvosteltu
Tilt Ei arvosteltu
respawn.fi Ei arvosteltu

Pelivideo

Parhaat uudet pelit

Uusimmat

21.5.2021: Rust - Console Edition

21.5.2021: Knockout City

20.5.2021: Subnautica: Below Zero

19.5.2021: Aerial_Knight's Never Yield

19.5.2021: Resident Evil Village